Jan Kettelerij maakt als beeldend kunstenaar abstract ruimtelijk werk. Jan werkt vanuit zijn atelier aan de Tholenseweg in Halsteren ( Gemeente Bergen op Zoom) en vanuit zijn atelier bij huis in Tholen. Jan maakt objecten van zeer uiteenlopende materialen zoals beton.metaal, hout,TL tubes, glas, en biobased composieten. Jan Kettelerij maakt sculpturen in diverse steensoorten, met een voorkeur voor marmer, albast, Franse kalksteen en Belgisch hardsteen. Soms worden verschillende steensoorten gecombineerd of wordt er metaal of glas verwerkt in de sculptuur.

Construction along the seaside

2008

Opdatcht van de ´Keukenhof´ in Lisse om een installatie te maken met als thema: ´Constructies/Bouwen en China´ Dit vanwege de Olympische Spelen. De installatie ligt in de lijn van het eerder gemaakte  kunstwerk  ´MiKaDo´ voor CSG ´Prins Maurits´. Betonnen blokken  van verschillende grootte, de maten verschillen steeds 5 of 10 cm, één zijde is geteerd. Gelakte metalen buizen van 1.80 m. waarin gekleurde houten punten met bouten zijn bevestigd. De gelakte buizen schuiven over een buis die in het beton bevestigd is. De buizen zijn met slangklemmen aan elkaar bevestigd Klik op onderstaande link naar impressie van de opbouw van de installatie: http://www.youtube.com/watch?v=apjITDSb0_w

....het leven in zijn openheid

2011

Zwarte Albast met prachtige lijnen van witte aders Doorboring in massieve vorm. Lijnen en volumes van het menselijk lichaam. Aan de ’achterzijde’ een ’8-lijn‘ zichtbaar als symbool voor het doorgaande leven (Lemniscaat).

Zicht op elkaar

2010

Klik op ondertsaande link naar Youtube voor impressie van ontstaansprocces van 'Zicht op elkaar' http://www.youtube.com/watch?v=5Q2kQs-V9yY&feature=player_detailpage

Mikado 2

2010

Metalen buizen van 1.80 m. lengte. De buizen zijn met metaalcoating geverfd. Op bepaalde afstande zijn zilverkleurige ringen geverfd. Aan de uiteinden van de buizen zijn felgekleurde houten punten met bouten en moeren bevestigd.  De buizen zijn met bouten en moeren elkaar bevestigd. Het object kan ook opgehangen worden.  Variaties op het thema Mikado‚ zie ook het kunstwerk in de Scholengemeenschap ’Prins Maurits’ te Middelharnis. Ook ligt dit object in de lijn van ’Construction along the seaside’.